...
salsicciapasta krämig

Salsicciapasta god och krämig

nov 5, 2023 | Huvudrätter, Pasta & Risotto

Jag älskar att laga salsicciapasta. Denna maträtt med färsk italiensk korv, salsiccia, i en rik och krämig sås. Pastan blir extra smakrik när jag tillsätter schalottenlökar och färsk salsiccia.

Allt detta gör salsicciapastan till en favorit för mig.

För att göra pastan krämig, använder jag vispgrädde, finkrossade tomater, vitlök, tomatpuré och schalottenlök. Dessa ingredienser blandas tillsammans för att skapa en krämig och läcker sås.

Jag tycker mycket om att blanda in parmesan, grädde, vitlök, pasta och salt i min pasta salsiccia. Resultatet blir en klassisk italiensk rätt som både ser bra ut och smakar ännu bättre!

Lägg till extra kryddor eller örter

Jag älskar att lägga till extra kryddor eller örter i min salsicciapasta. Det ger pastan mer smak och gör den mer spännande. Du kan prova med chili, oregano eller timjan.

Traditionell salsiccia korv har smaker av muskot, fänkål och koriander.

Du kan också lägga till dessa kryddor för extra smak. En annan idé är att toppa pastan med färsk basilika. Det ger en frisk och god smak. Glöm inte att smaka av pastan när du lägger till kryddorna.

Använd färsk sasiccia

Färsk Salsiccia
Att använda färsk salsiccia när man lagar salsicciapasta är av stor betydelse för att uppnå en autentisk och rik smakupplevelse.

Här är några skäl till varför det är viktigt:

 1. Smak och arom: Färsk salsiccia innehåller en blandning av färska kryddor och örter som ger en djup och aromatisk smak till pastarätten. När salsiccian är färsk, är kryddornas och örternas smaker som starkast och mest framträdande, vilket bidrar till en mer smakrik och tillfredsställande måltid.
 2. Kvalitet och textur: Färsk salsiccia har en saftig och behaglig textur som verkligen förhöjer pastarätten. Äldre eller icke-färsk salsiccia kan bli torr och förlora sin behagliga textur, vilket kan påverka den övergripande njutningen av rätten.
 3. Näringsinnehåll: Precis som med de flesta köttprodukter, är näringsinnehållet ofta bättre bevarat i färsk salsiccia jämfört med äldre eller frysta varianter. Detta inkluderar bevarandet av viktiga näringsämnen som protein och B-vitaminer.
 4. Säkerhet och fräschör: Att använda färsk salsiccia minimerar riskerna förskämdhet eller bakterietillväxt, vilket kan vara en hälsorisk. Att säkerställa att salsiccian är färsk garanterar också att du får en produkt av hög kvalitet.
 5. Autenticitet: Traditionellt sätt, i italienska recept används färsk salsiccia för att bibehålla den autentiska smaken och konsistensen som är kännetecknande för salsicciapasta.
 6. Kulinarisk upplevelse: Det är alltid en bättre kulinarisk upplevelse att använda färska ingredienser i matlagningen. De erbjuder en överlägsen smak och aroma som gör måltiden mer minnesvärd och njutbar.

Att använda färsk salsiccia i din salsicciapasta är därför ett klokt val för att säkerställa en smakrik, säker och autentisk matupplevelse.

Avslutning

Jag hoppas att ni gillar att laga pasta salsiccia lika mycket som jag gör. Det är en rätt som kan varieras i oändlighet med olika grönsaker och köttalternativ. Den är krämig, smakrik och så god! ‘Att lägga till lite riven parmesan eller servera med en sidorätt av sallad ger extra smak.’

Du kan även toppa din salsiccia pasta med lite grädde om du vill ha det ännu krämigare. Oavsett hur du väljer att göra den blir den alltid populär vid middagsbordet.

Jag vill även tipsa om att prova Catarina Königs salsicciapasta recept nästa gång du känner för en italiensk afton.

Krämig och god salsicciapasta

5.0 from 2 votes
Portioner

4

portioner
Tillagning

30

minutes
Cook mode

Håll skärmen på din enhet tänd

Ingredienser

 • schalottenlök

 • 1 1 morot

 • 1 1 fänkål

 • 2 2 vitlöksklyftor

 • 10 10 cocktailtomater

 • 25 g 25 smör

 • 300 g 300 färsk salsiccia

 • 400 g 400 pasta

 • 2 msk 2 tomatpuré

 • ½-1 tsk ½-1 chili flakes

 • 3 dl 3 grädde

 • ½ tsk ½ strösocker

 • 1 tsk 1 salt

Gör så här

 • Skala och skiva lök och riv moroten. Ansa och skiva fänkål. Finhacka vitlöken. Halvera tomaterna.
 • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek lök, morot, fänkål, vitlök och tomater ca 5 min.
 • Skär ett snitt i salsiccan och ta ut fyllningen. Lägg ner i stekgrytan och finfördela med trägaffel. Fräs 4-5 min.
 • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
 • Rör ner tomatpuré, chili flakes och grädde i stekgrytan med salsiccian. Sjud ca 10 min. Smaka av med socker och salt. Blanda ner avrunnen pasta i såsen.
 • Toppa salsicciapastan med riven parmesan och basilikablad.

Gillade du receptet?

Tagga @restauranggrannen på Instagram och hashtagga det med #restauranggrannen

Noah

Noah är en kulinarisk trollkarl som omvandlar enkla rätter till mästerverk. Hans passion för matlagning och äventyr återspeglas på "Restauranggrannen", där varje inlägg bjuder in till en smakrik resa.

För information: Några av länkarna i den här artikeln kan vara affiliate-länkar, vilket gör att jag kan få en ersättning det är helt utan kostnad för dig om du bestämmer dig för att handla något. Allt det jag rekommenderar är produkter jag personligen har använt och står bakom.