Jag älskar att laga bacon i ugnen. Det är enkelt och ger perfekt krispigt bacon varje gång. Allt du behöver göra är att lägga ut baconskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
Sedan sätter du ugnen på 225 °C och skjuter in plåten. Låt baconet tillagas i cirka 8-10 minuter tills det är perfekt krispigt. För extra krispighet kan du prova att pensla lite Maple syrup på baconskivorna innan de går in i ugnen.
Det här tipset gör att baconet blir ännu mer läckert. I mitt kök, är bacon i ugnen alltid ett säkert kort!
Så gör du krispigt bacon i ugn
För att få krispigt bacon i ugnen, börja med att lägga bacon på en plåt. Tillaga därefter i ugnen och låt sedan rinna av. Enkelheten med denna metod är slående och resultatet: perfekt krispigt bacon varje gång.
Lägg bacon på en plåt
Jag vill dela med mig av hur man lägger bacon på en plåt. Det är ett viktigt steg för att få krispigt bacon i ugnen….
- Sätt ugnen på 225 grader. Du kan använda varmluftsläge om din ugn har det.
- Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper på.
- Ställ in plåten mitt i ugnen.
- Vänta i ungefär 10 minuter tills baconet blir krispigt.
Låt rinna av
Efter att ha lagt bacon i ugnen är det dags att låta det rinna av. Här är stegen:
- Ta ut baconet ur ugnen med hjälp av en ugnsvante eller kökshandduk.
- Lägg baconet på hushållspapper.
- Få bort överflödigt fett från baconet.
- Låt det rinna av en stund.
- Det blir mer krispigt på detta sätt.
Andra sätt att tillaga bacon krispigt
Förutom ugnen, kan du även tillaga bacon i en stekpanna eller i ett våffeljärn för att uppnå en krispig textur. Stekpannan är den traditionella metoden, där du snabbt kan få ett gyllene, krispigt bacon.
Men prova gärna att använda ett våffeljärn! Det trycker samman baconet vilket leder till en jämn krispighet över hela baconskivan. Kreativitet i köket kan aldrig leda till något dåligt, speciellt inte när det gäller bacon.
Bacon i stekpanna
Steka bacon i stekpanna är lätt och snabbt. Detta är ett populärt sätt att få krispigt bacon. Du kan undvika stänk och stekos genom att välja tärnat bacon. Allt du behöver är en bra stekpanna och lite tid.
Du får ett knaprigt resultat varje gång. Prova det nästa gång du vill ha bacon till frukost!
Bacon i våffeljärn
Att göra bacon i ett våffeljärn är roligt och lätt. Det blir också riktigt krispigt. Först, värmer man upp våffeljärnet. Sedan lägger man baconet på järnet och stänger locket.
Man behöver inte vara rädd för att pressa ner locket. Baconet kommer att krympa när det tillagas.
Det bästa med att laga bacon i ett våffeljärn är att det oftast tar mindre tid jämfört med ugnen eller stekpannan. Plus, det blir lika krispigt som om det skulle vara knaperstekt i en stekpanna.
Men kom ihåg att ha koll på baconet! Det kan bli klart snabbare än du tror.
Recept med bacon i ugn
Förbered en smaskig baconlindad kycklingfilé i ugnen – ett saftigt och smakrikt alternativ. Prova också att laga raggmunk i ugn, toppad med en tjock skiva knaperstekt bacon. Ett annat spännande recept är sparrisfyllda kabanosser, inlindade i krispigt bacon med en hint av citron.
Baconlindad kycklingfilé i ugn
Första delen av receptet är baconlindad kycklingfilé i ugn.
- Börja med att ta fram kycklingfilé.
- Krydda filéerna med salt och peppar.
- Rulla in varje filé i ett lager av bacon.
- Lägg dem på en plåt och stek i ugnen vid 175 grader.
- Kycklingfilén behöver ungefär 40 minuter för att bli klar.
- Du kan även fylla fileerna med svamp innan du rullar in dem i bacon.
- Servera kycklingfilén med dijon – och dragonsås, grädde eller mango chutney.
Raggmunk i ugn med bacon
Att laga raggmunk i ugn med bacon är superlätt och smakar supergott. Här är stegen för att göra det:
- Skala och riv potatisen
- Blanda den rivna potatisen med mjöl, ägg, mjölk och salt.
- Lägg blandningen i en långpanna.
- Lägg bacon på toppen av blandningen.
- Placera långpannan i ugnen.
- Tillaga i cirka 30 minuter.
- Ta ut din läckra raggmunk ur ugnen.
Sparrisfyllda kabanosser med bacon och citron
Jag ska berätta för er om en maträtt jag älskar. Det är sparrisfyllda kabanosser med bacon och citron.
- Först tar jag kabanoss, bacon, sparris, citron och dijonsenap.
- Sedan vecklar jag ut baconet på en plåt.
- Sen slår jag in kabanossen i baconskivor.
- Jag stoppar in några sparrisar i varje kabanoss.
- Citronsaft och lite senap lägger jag till för smak.
- Jag sätter alltihop i ugnen.
- Ibland gör jag det också på grillen istället för i ugnen.
Tips och tricks för bästa resultat med bacon i ugn
Att tillaga bacon i ugn kräver vissa knep för bästa resultat. Det handlar inte bara om att justera ugnstemperaturen och tid, utan även om att vända baconet halvvägs för en jämn krispighet.
Vill du ha fler tips? Håll bara ögonen öppna på bloggen här!
Anpassa tillagningstiden och temperaturen efter önskad krispighet
Jag tycker det är bäst att justera tillagningstiden och värmen för att få baconet precis som jag vill ha det. Om jag vill ha mjukare bacon, sänker jag ugnens värme och tillagar det något längre.
Men om jag vill ha riktigt knaprigt bacon, höjer jag värmen och minskar tiden i ugnen. Det är smart att hålla ett öga på baconet medan det är i ugnen. Varje ugn är lite annorlunda, så här måste du lära dig din egen ugn.
Vänd baconet hälften av tiden för jämn tillagning
För att få bästa smak på ditt bacon, prova och vänd det i ugnen. Gör det när hälften av tiden har gått. Varför? Det hjälper till att laga baconet jämnt på båda sidor.
På detta sätt blir det inte bränt på ena sidan och rått på andra. Det är lätt att göra och ger ett bättre resultat. Så nästa gång du lagar bacon, glöm inte att vända det efter hälften av tiden!
Vanliga Frågor
1. Hur steker man bacon i ugnen?
Man kan steka bacon i ugnen vid 175 grader. Det tar lite tid men ger ett knaperstekt bacon.
2. Är det bättre att steka bacon i en varmluftsugn?
Ja, att steka bacon i en varmluftsugn eller ugnsstekt bacon kan ge ett jämnare och mer knaprigt resultat.
3. Finns det något speciellt recept för att steka bacon i ugnen?
Det finns flera recept för bacon i ugnen. Många av dessa recept innehåller tips om hur man steker fläsk i ugnen utan stänk.
0 kommentarer