...
Förrätter

Utforska utsökta förrätter som imponerar på varje gäst. Från eleganta skaldjursrätter till vegetariska delikatesser, hitta den perfekta starten på din måltid här.

Gratinerade musslor med parmesan och vitlök

Gratinerade musslor med parmesan och vitlök

Vad sägs om att förvandla blåmusslor till något alldeles extra? En tallrik med gratinerade musslor är verkligen symbolen för fest och ren njutning. Med en härlig blandning av vitlök och parmesan skapar jag en krispig gratinering som ger dessa musslor en oförglömlig...

Heta räkor med vitlök och saffran

Heta räkor med vitlök och saffran

Att njuta av heta räkor är som att ta en kulinarisk resa till Medelhavets kuster. Denna rätt kombinerar havets friskhet med den smaken av chili, vitlök och den exotiska aromen av saffran. En rätt som med säkerhet blir en succé vid varje bjudning, oavsett tidpunkt på...

Pumpasoppa med bacon och krispiga pumpafrön

Pumpasoppa med bacon och krispiga pumpafrön

Vad sägs om en pumpasoppa som omsluter dig likt en varm filt under en kylig höstkväll? När dagarna blir kortare och luften krispigare, finns det ingenting som värmer så gott som en skål med smakrik soppa. Välj rätt ingredienser När det kommer till pumpasoppa är det...

Baconröra smakrikt tilltugg

Baconröra smakrikt tilltugg

Baconröra är så magiskt gott och det passar till så mycket, från vardag till fest. Baconröra är så god och smakrik. Du kan ha den som tilltugg på olika tillfällen. Den kan vara del av alla måltider, från frukost till middag. Varför baconröra är en favorit bland många...

Toast skagen: En Svensk klassiker

Toast skagen: En Svensk klassiker

Den älskade förrätten Toast Skagen har en intressant historia som spänner över decennier. Namnet härstammar från en fiskehamn vid Danmarks norra spets, och rätten skapades av den populära svenska restauratören Tore Wretman​. Min första bekantskap med Toast Skagen...

Varmrökt lax: Nordens smaksensation

Varmrökt lax: Nordens smaksensation

Varmrökt lax är en delikatess som är djupt rotad i den nordiska kulinariska traditionen. Denna rökningsteknik, som ger laxen en unik smak och textur, har varit en favorit bland lokalbefolkningen i århundraden. Jag upptäckte först varmrökt lax under en resa till...